cillasjostrom.blogg.se

En blogg om mitt livs stora och små händelser.

Kalas idag igen!

Kategori:

Idag har pappa, Maija och Dennis varit här och födelsedagsfikat, jag fick en jättefin orkidé, choklad, trisslotter och biobiljetter! :)
Sen hade jag och Sebbe myskväll med massa plockmat och dipp, det har jag varit sugen på i flera dagar!


Vita rosor

Kategori: Allmänt

Igår kom mamma och mormor förbi och födelsedagsfikade lite, jag fick jättefina vita rosor av mamma, jag älskar dom verkligen, så himla fina!!
 
 
Sen efter det åkte Sebbe och jag ut och äventyrade lite, först åkte vi till utkikstornet i Stavsjö, som ju är sörmlands högsta punkt och sen åkte vi ut och fiskade ute mot Runtuna, ingen napp den här gången dock!
Det är nog fortfarande lite för kallt i vattnet.
Men det var mysigt att vara ute och åka båt på spegelblankt vatten i solnedgången :)
 
 

Cupcakes

Kategori: Allmänt

Ikväll har Celicia och jag bakat födelsedagsfika till helgen! :) Två olika sorters cupcakes blev det, choklad cupcakes och tropiska med ananas och kokos!
 
Före:
 
Efter:
 
En jobbarkompis till mig gör en massa smycken själv och säljer, igår köpte jag ett jättefint armband av henne, det med pärlor på bilden!
 
 
Nu är jag helt slut efter en veckas arbete och all bakning ikväll, så jag blir bara hemma och myser med hundarna medan Sebban är ute och gör Nyköping osäkert ;)
 

Födelsedag!!

Kategori: Allmänt

Idag fyller jag 29 år. Helt sjukt hur fort tiden går, jag kan inte riktigt fatta det! Haha :D
Det känns som igår man bodde i Jönåker och cyklade till rinkeby badet varje dag om somrarna, eller hängde vid macken och smygringde hetalinjen från en telefonautomat haha !
Vad mycket man hunnit med under dom här åren..
 
Här är jag som liten räka:
 
 
Jag och pappa  :)
 
 
 
Idag på jobbet fick jag jättefina blommor av mina jobbarkompisar och en present med OPI nagellack av Thiffanny, världens bästa jobb med så mycket bra folk på, jag kunde inte trivas bättre!!
 
 
Och nu på kvällen har mormor varit hemma hos oss, med så jäkla goda smörgåsar, ciabattabröd med skagenröra och skinka på, och så fick jag blommor och en iittala ljusstake av henne i present! Tack snälla mormor <3
 
 
Dåligt egentligen att fylla år dagen innan löning.. Jag är pank! Så det blir mer firande i helgen, och då ska jag ha hunnit handla och bakat något gott att bjuda på och så ! :)
 
 
 
 

Hundbus på Svanviken-Lindbacke

Kategori: Allmänt

 

Nyköping by gummibåt 2012

Kategori: Allmänt

Absolut bästa dagen förra året måste ha varit gummibåtscruisingen i Nyköpingsån som var i augusti, så jäkla härligt det var!!
Och så träffades ju jag och Sebban där också! Haha :D
Jag måste bara vara med i år igen, och ni som inte var med borde också haka på! Att guppa runt i en gummibåt i ljummet vatten och dricka bärs en hel sommardag ihop med skitmånga andra låter väl inte så tokigt?
 
 
 
 
 
Vi hoppade i ån vid Skavsta rondellen och guppade hela vägen till hamnbassängen, hela färden tog ca 4-5 timmar :)
 
Här är ett klipp som jag hittat på youtube från cruisingen, ååh vad jag längtar tillbaka när jag tittar på det!!
 
 
 

Sol!

Kategori: Allmänt

Härlig dag i solen med korvgrillning på Örstigsnäs, äntligen sol!!
 
 
 
 
 
Igår hade vi middagsbjudning, vi bjöd Bella, Robban, Dansken och Viktor på köttgryta, det blev svingott och en jättetrevlig kväll som avslutades med en vända på Olearys.

Balsam för själen

Kategori: Allmänt

Efter en tung dag fylld av sorg är det skönt att åka ut till havet och leka med hundarna, livet känns så mycket enklare då! :)
 
 

Dannes begravning :´(

Kategori: Allmänt

Tung och sorglig dag..
Idag var Dannes begravning, den hölls i frösängskapellet i Oxelösund.
Det var så fint, men jag tror nästan jag har gråtit mig trasig..
Tack alla inblandade hur som helst, det blev ett jättefint sista farväl!
 
 
 
Vila i frid Daniel Sandberg
 
 

Puppylove <3

Kategori:

Åh ibland får jag bara ett sånt himla valpsug!! Små hundbäbisar är ju bara bland det bästa som finns :)
Kolla vad liten och söt Dimma var när hon var valp, det är hon som är längst till vänster!

Snyggve! Eller hur var det nu?

Kategori: Allmänt

Mästaren på att lära ut bilkörning!

Kategori: Allmänt

Nu är det jag som ska lära Sebbe allt jag kan om bilkörning, så nu har han ju praktiskt taget körkortet i handen!
 
 
Vi var i Vrena igår med mormors bil så att Sebbes jobbarkompis fick byta bromsbelägg på den, men tro inte att vi hade sån tur att ABS lampan slocknade i intrumentbrädan för det..
Tycker så synd om mormor nu när det är en massa fel på hennes bil som måste åtgärdas inför ombesiktningen, hon har ju alltid varit den som ställt upp och hjälpt alla så himla mycket, så självklart vill man försöka göra så mycket man kan för att hjälpa henne när hon behöver det.
Men det är svårt när man inte kan direkt något om bilar själv. Nu har vi iallafall gjort vad vi kan åt bromsarna, och sett till att spindelleden blivit bytt.
Vilket evigt krångel det ska vara att ha bil!
Det skulle ju vara så synd om inte mormor skulle få ha kvar bilen, det känns som att hon åtminstone kan få ha den så att hon kan åka och handla och så på egenhand.
 
Tappade ju gärna min iphone i golver när vi var i garaget, så nu är glaset spräckt för andra gången..
Sist var det en jobbarkompis på Ica Maxi som ringde dit en syrian som kom och bytte glaset på den billigt haha :)
Den här gången tänker jag inte laga den, min Samsung Galaxy s4 borde ju komma när som helst ! :D
 
 
Det blev ändå en ganska fin spricka den här gången, inget man störs av så speciellt mycket, gången innan var den ju helt krackelerad :P

April

Kategori: Allmänt

Så skönt att det äntligen börjar kännas som vår ute och att snön äntligen nästan smällt bort! Jag har längtat länge nu till barmark och att kunna vara ute i skogen och så..
 
Igår var vi ute hos mamma och Mats och tog med oss deras jyckar ut i skogen en sväng.
 
 
 
Idag var jag ute hos Marve och Celicia och fikade, satt på deras altan i bara linne och drack kaffe och åt tårta medan Hjalle motionerade Marve med fyrhjulingen ;)
 
 
Idag tog vi dessutom årets första trädklättring.
 

Manlig vänskap

Kategori: Allmänt

Stor hörnsoffa, men alla karlar vill sitta och mysa på samma halva!
 

Erik Skoglund

Kategori: Allmänt

Igår var en bra dag, vi drack grogg, gjorde hemmagjorda hamburgare och sen drog vi ut på McEwans och kollade boxningsmatchen mellan Erik Skoglund och Luke Blackledge, så jäkla spännande och jämnt det var, men jag tror ingen förväntade sig något annat än att Erik skulle vinna! :) Stort grattis till Erik, hela Nyköping lyser av stolthet!!
 
 
I fredags skulle alla vi Dannes vänner och bekanta träffas på Jogersö för att hedra minnet av Danne Sandberg, vi skulle släppa upp thailändska lyktor och så, men tyvärr så regnade det och var kallt..
Men det var kul att se att så många kom ändå, och några lyktor lyfta, även om många störtade!
Det kändes inte alls så sorgset som jag hade trott, utan alla träffades och pratade, frågade hur det var med varandra och kramades. Robin hade med sig Flamma dit också, så hon och Dimma fick träffas, ååh vad jag tycker om den hunden!! <3
Men sen på hemvägen så tog känslorna över och jag blev ledsen, hade inte alls lust att göra nånting sen, så Sebbe och jag låg bara på soffan hemma och tog det lugnt resten av kvällen.
 

American Horror Story Asylum

Kategori: Allmänt

Nu har vi plöjt oss igenom hela säsong 1 av American Horror Story, väldigt spännande och läskigt mellan varven, både jag och Sebbe har haft mardrömmar haha ;)
Vi har precis börjat kolla på säsong två, Asylum, hittills tycker jag inte den är lika spännande, men vi får se!
 
 
Annars så börjar det flyta på riktigt bra på jobbet, jag trivs verkligen skitbra och hoppas så himla mycket att jag kommer få vara kvar i höst! Det här känns verkligen som något jag vill hålla på med.
 
Jag var och beställde gravbukett till Dannes begravning idag också, hoppas att den kommer bli fin. Det känns fortfarande helt overkligt att tänka på att vi inte kommer träffas igen. Inte i det här livet iallafall..
 
 
 

Liquor up front, poker in the rear

Kategori: Allmänt

Nu är det bara jobba, promenad, titta på serier och sova som gäller alla vardagar känns det som, skönt med rutin i livet, jag blir så jäkla trött efter jobbet så jag orkar inte umgås eller nåt i veckorna! Haha!
Men det släpper nog när man blir mer rutinerad, så man får mer ork på kvällarna. Så håll ut alla vänner, snart är jag tillgänglig mer än på helgerna! ;)
 
Idag har Sebban tatuerat bröstet hos Inge på Lucky 7 här i Nyköping, jag tycker det blev snyggt!
 

Min systerson!

Kategori: Allmänt

Här är min lilla systerson, visst är han lik mig?? :)

Kali

Kategori: Allmänt

Älskade lilla gumm-hund, hoppas jag får ha kvar dig många år framöver!

Strutsfilé

Kategori: Allmänt

Struts middagen blev lite fördröjd, men ikväll lagade vi i ordning den! Strutsfilé med färsk potatis, halloumiost, grönsaker och rödvin sås. Gott!! Men slår ändå inte US beefs oxfilé, den är ändå bäst! :)
Struts blir tydligen lätt lite torr, eftersom det inte är nåt fett i köttet, så det är lite svårare att lyckas med det än oxfilé till exempel.

Min pojkvän piloten.

Kategori: Allmänt

Tjäna!!

Saknar min vän.

Kategori: Allmänt

Idag känns det tungt igen, så hemskt att förlora en vän på det här viset..
Jag är väl kanske känsligare och ledsnare eftersom jag är trött och lite bakis, det känns bara inte bra.
Jag har varit i Oxelösund och gått Jogersö spåret med Dimma, sen var jag och Kim och åt pizza ihop, pratade om Danne och  hundarna. Om allt som har hänt och minnen och hur det ska bli med allt och så.. Kändes skönt att prata med honom iallafall.
Jag fick en liten glasprydnad med en isbjörn på, som Kim tagit i Dannes lägenhet till mig.
Fan Danne det var inte din tid att lämna jordelivet..
 

Rinkeby Struts och Kalkon

Kategori: Allmänt

Idag när vi var ute och snurrade så åkte vi till Rinkeby struts farm i Jönåker, dom har en jättemysig liten gårdsbutik där med kött och fårfällar och lite diverse.
Vi köpte stutsfilé som vi tänkte äta ikväll, enligt han som jobbar där så ska det vara mörare än oxfilé, så det ska bli spännande att smaka! Jag har aldrig ätit struts tidigare :) Eller jo, jag smakade nog på det när vi var på julbord med Rörtema på Restaurang Qvarnen, men då åt jag så mycket olika och var lite småfull så jag minns inte alls vad det smakade ;)
Vi köpte även en stor påse med fruset färskfoder till hund där, 39kr/kg, bra pris tycker jag!
Det känns så trevligt att köpa kött på ställen som det här, riktigt närproducerat, djuren föds och växer upp på gården, inga djurtransporter och de har eget slakteri på gården.
Dom har massor med fint struts och kalkonkött, och dessutom en hel del vildsvinskött.
Nästa gång provar vi nog vildsvinet!
 
Om ni är nyfikna på gården så kan ni titta på deras hemsida: http://www.rinkebystrutskalkon.se/
 
 
 
 

Fläsk-Fia!

Kategori: Allmänt

Vi är ju bara helt omöjliga, det där nyttiga och sunda livet, det går trögt med det!
Men är man trött, sliten och omotiverad att laga mat, då kan man väl ändå få köpa en familjepizza? ;)
 
 
Nu börjar man känna vår i luften, inte en dag för tidigt!
 

OPI

Kategori: Allmänt

Jag fick hem min OPI present idag också :)
 
 

Glossybox

Kategori: Allmänt

Idag kom den äntligen, glossyboxen! Gud vad sen den blev den här gången, Thiffanny har fortfarande inte fått sin!! Men det blir väl så nu när det varit påsk och det.
 
Jag kan varmt rekommendera glossybox, det är så kul att få ett litet paket med överraskningar i slutet av varje månad :)
Om ni inte redan prenumenerar så tycker jag absolut att ni ska prova! Gå in på länken och läs:
 
 
Den här månadens box innehöll:
  • Smile Lab tandbleknings strips.
  • Da Vinci Coscmetics mineral ögonskugga.
  • Bareminerals foundation.
  • The Body Shop dag och nattkräm.
  • Jelly Pong Pong lip blush.

Jag känner mig nöjd och det ska bli kul att prova dom :)
 
Idag efter jobbet åkte jag, Sebbe och hundarna till Örstigsnäs.
Så himla mysigt! Känns skönt att komma ut, bra att hålla sig sysselsatt så att man inte grubblar för mycket..
 

Ett ljus för dig.

Kategori: Allmänt

Inte trodde jag att nästa gång jag skulle åka till din port så skulle det vara för att tända ett gravljus.. :'(

Vila i frid Daniel Sandberg

Kategori: Allmänt

 
Danne du kommer saknas mig något så enormt.. Vem ska jag nu åka ut i solen med hundarna och fika ihop med?
Vem ska jag nu skvallra om allt som händer i hundvärlden med?
Kunde du inte bara ringt mig? Jag vet att jag hade kunnat tala vett med dig, jag har ju lugnat dig förrut..
Nu har du gjort något alldeles för förhastat, och det kommer aldrig att gå att ta tillbaka :´(
Vila i frid min vän! Vi ses på andra sidan..
 
 
 
 
 
Det gör så ont att förlora en vän :'(
Tänk att jag inte kommer få träffa dig igen...